Afdeling Hvillumsvej

Afdeling Hvillumsvej 2 er beliggende i Lind, en mindre by ca. 3 km fra Herning centrum. Huset er et stort etplanshus med en lukket have. Hvillumsvej er normeret til 5 unge.

​hh

Afdelingsledere Maja Frølund og Dino Ajkanovic

De unge der anbringes på Hvillumsvej er typisk i alderen 12 til 18 år. (23 år)

Afdelingen er opbygget som en special afdeling for unge med svære psykosociale vanskeligheder, der kan give sig udtryk i form af kriminalitet, vold og misbrug. Afdelingen har tilknyttet psykolog. Afdelingen kan løse følgende opgaver i forhold til de unge:

  • Unge der har behov for psykologisk udredning

  • Unge der har behov for neuropsykologisk udredning

  • Unge der har behov for psykiatrisk udredning

  • Unge der har behov for en specialiseret indsats i kortere eller længere tid

  • Unge der har brug for skærmning

  • Unge i ungdomssanktionen fase 2

  • Unge der har behandlingsdomme

  • Unge der har behov for en kort aflastnings periode, ventetidsløsning eller en alternativ anbringelse

Det overordnede formål med et ophold på Bo-Selv er, at de unge på sigt lærer at klare sig selv i forhold til deres særlige livsforløb og problemer og at fremme udviklingen frem mod større og større selvstændighed.​​

Dagligdagen

Dagligdagen bygges op omkring et dag- og fritidstilbud, der er meningsfuldt for den unge. Både dag og fritidstilbud vil som udgangspunkt være en del af samfundets generelle tilbud. De unge støttes i at deltage i lokalområdets fritidstilbud, således at de lærer at begå sig i det almindelige samfundsliv.​


I de tilfælde hvor den unge ikke magter dag- og fritidstilbud på almindelige vilkår, giver vi de unge den støtte de har brug for, f.eks. ved at følge​ dem.


I ganske særlige tilfælde, kan vi lave specielle tilbud, vi er dog hele tiden opmærksomme på vigtigheden af at den unge integreres i lokalområdets undervisnings- beskæftigelses og fritidstilbud.

De unge på Hvillumvej indgår i en planlagt dagligdag, der er tilrettelagt ud fra såvel den enkeltes som ud fra fællesskabets behov.

Der arbejdes med levegruppen omkring det at klare en hverdag og løse nødvendige praktiske opgaver i fællesskab med andre. Sociale færdigheder som hensyn, respekt, indlevelse og konfliktløsning øves i såvel dagligdagen som i de fælles aktiviteter.

Der afholdes husmøde én gang hver 14 dag.​

Fonden Bo-Selv​

CVR: 35312811

Industrivej Syd 13 B 

Telefon: 29 29 30 33

E-mail: bent@bo-selv.dk